Svet-Stranek.cz
Stáj Droužkovice o.s.

Droužkovický sportovní den:Jezdec bez koně je jen člověkem, ale kůň bez jezdce je stále koněm.....

Droužkovický sportovní den

Závody 2019


Sportovní den s koňmi 31. srpna 2019

Opět nastal konec letních prázdnin a naše stáj Droužkovice se tradičně s létem rozloučila Sportovním dnem s koňmi. Letošní ročník byl uspořádán za podpory Ústeckého kraje a MAS západní krušnohoří. Oproti loňskému roku se na nás usmálo štěstí a počasí nám přálo již od časných ranních hodin. Start první soutěže byl naplánován na 10:30h a sluníčko už konalo svou funkci zn. Budu smažit co to dá :-) Dopoledním soutěžím vládly děti a odpoledním zase dospělí. Jako první jsme na našem závodišti přivítali malé děti do 13 let (včetně) a začalo se zápolit v křížkovém parkuru, některé dětičky soutěž odjely s vodičem a ty zdatnější si koně vedly na překážky sami. Další soutěž jsme vypsali Slalom pro děti, ve kterém opět děti předvedly své schopnosti vedení koně, Ať s vodičem, či samostatně. Jako poslední disciplína pro dětičky byla jízda zručnosti, ve které koníci i děti narazili na nejednu záludnou překážku, např, bazén s vodou, průjezd mezi fábory, nebo hod parelliho ohlávkou na jelena :-) Dětské soutěže skončily a pro diváky bylo připraveno představení v podání Emila Šišky, který se věnuje přirozené komunikaci mezi člověkem a koněm a přípravou koní do filmů. Předvedl nám krásnou harmonickou show bez sedla a uzdečky až některým nabíhala husí kůže z toho, co člověk a kůň spolu dokáží. Pro děti byla připravena jízda na ponících, kterou zajistil nedaleký jezdecký klub Zoopark Chomutov. Po kulturní vložce se začali připravovat dospělí jezdci, jako 1. byla na pořadí jízda zručnosti, slalom, barrel racing a po té následovaly parkurové soutěže ve výšce 60 a 90 cm. V poslední soutěži závodníci bojovali o finanční poukázky v prodejně Equiservis a to v hodnotách 3m. 500Kč, 2m. 1000Kč a Vítěz 1500Kč. Vítězkou soutěže a tedy poukázky na nákup 1500Kč vyhrála jezdkyně z naší stáje Kateřina Klöpschová s koněm Erick. Blahopřejeme všem vítězům a doufáme, že se se všemi závodníky setkáme opět v příštím roce. Děkujeme sponzorům , díky kterým jsme mohli pro závodníky nachystat krásné věcné ceny (Obec Droužkovice, Jana Horse Karlovy Vary, VÝŠKOVÉ STAVEBNÍ PRÁCE spol. s r.o., Chomutov, MAS Sdružení Západní Krušnohoří, Ústecký kraj, Stáj Droužkovice) Též děkujeme všem přátelům, kteří nám pomáhali s uspořádáním a průběhem Sportovního dne s koňmi, aby mohl být opět takový jaký jsme si ho přáli. A za rok NAVIDĚNOU!

Akce se pořádala za podpory MAS Sdružení západní krušnohoří z.s. a Ústeckého kraje

https://www.maskaszk.cz/

https://www.kr-ustecky.cz/

Fotografie z celého dne (Fotil Josef Romaňák) ZDE:
https://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Sportovni_d en_s_kon…/

Fotografie z parkuru 90cm ZDE:
https://weryvankova.rajce.idnes.cz/2019/

Závody 2018


Sportovní den s koňmi 1.9. 2018

Roky ubíhají, dorůstají nám další generace, sbíráme nové kušenosti a hlavně! Letošní ročník, ač se to zdá být neuvěřitelné, byl ročníkem 10. My jsme moc rádi, že všichni dodnes táhneme za jeden provaz, a to nám dovoluje v této již tradiční sešlosti pokračovat rok co rok. Abychom se dostali k samotnému Sportovnímu dni s koňmi :-), sešli jsme se opět na naší jízdárně, hodiny ukazovaly 8:00 s datem 1. září 2018 :-) Přes všechnu snahu objednávky počasí nebylo naší prosbě vyhověno, i tak všichni přihlášení dorazili :-) Slabé mrholení přeci koňáky nevyleká ;-) V letošním ročníku jsme Sportovní den rozdělili na dopolední soutěže pro děti a odpolední pro dospělé. Začalo se zápolit něco po 10. hodině Křížkovým parkurem pro děti, pokračovalo se jízdou zručnosti, poté následovaly westernové disciplíny a den byl zakončen skokovými spoutěžemi. Velký dík patří jako vždy všem přátelům za pomoc, závodníkům, divákům, sponzorům a vůbec všem, co s náme den strávili :-)

Děkujeme sponzorům za krásné ceny pro závodníky
Jana Horse
Kamír
Řeznictví Štraus
Obec Droužkovice
Štefan Řečinský
Stáj Droužkovice
Restaurace a bowling "U Camprů" Droužkovice

Fotografie naleznete ZDE:
https://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/sportovni_d en_s_konmi_2018/


Závody 2017


9.ročník sportovního dne s koňmi v Droužkovicích máme úspěšně za sebou, v letošním roce naší akci navštívil největší počet jezdců i diváků od počátku konání :-) Ráno nás pozlobilo počasí, ale my jsme se nedali odradit a věřili jsme, že předpověď, kterou hlásili meteorologové, bude pravdivá. Stalo se tak :-) v 11:30 vylezlo sluníčko a začalo nám svítit. Se sluníčkem mohl být sportovní den zahájen tradiční jízdou zručnosti dospělých jezdců. Poté následovaly dětičky bez vodiče a s vodičem. Pro mnohé to byly první závody a přijeli se svými koňmi tzv. Na zkušenou. Mohli si zkusit otevření branky, přejetí houpačky, nebo přenesení pytle, pro mnohé koníky to byly nepřekonatelné prřekážky, ale většina to nakonec zvládla a přemohla svůj strach :-) Jako další jsme zařadili též tradičně barrel racing a jako novinku jsme uvedli „Bleskovku“ ve které rozhodovala rychlost koní. V odpoledních hodinách jsme končili parkurovými soutěžemi. Jako první byla soutěž pro děti do 40cm, poté 60cm a končilo se parkurem do 90cm. Celý den byl krásný, vydařený i když dlouhý, tak jsme si ho užili opět ve společnosti koní, dobrých lidí a nových i starých přátel. Ještě něco dopilujeme a slibujeme že ten příští 10. ročník bude TOP! :-) Moc děkujeme všem přátelům za pomoc s celým sportovním dnem, všem závodníkům za účast a trpělivost, divákům za návštěvu a podporu a sponzorům za krásné ceny. Příští rok se těšíme nashledanou! A Ať Vám koně jdou ! :-)

Fotografie ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Sportovni_de n_s_konmi_2017/

Závody 2016


Nastal konec léta a tak jsme se opět sešli na droužkovickém závodišti. I když letošní již 8. ročním byl naplánován na 10. září, tak počasí, jak se ukázalo, bylo opět na naší straně. Horké letní počasí panovalo už od brzkých ranních hodin. Oficiální zahájení proběhlo v 11 hodin jízdou zručnosti dospělých jezdců. Tak jako vždy byla tato disciplína nejobsazenější a tudíž zabrala nejvíce času, následovala stejná soutěž, ovšem pro malé děti s vodičem i bez vodiče, jako další byly na řadě westernové disciplíny jako je slalom a barrel racing a následně jsme se mohli těšit na skokové soutěže tří obtížností.
Den byl zakončen tradičně skokem mohutnosti, ve kterém zvítězila Šárka Mittelbachová se zapůjčeným koněm Orinem reprezentující JK PZOO, dvojice překonala výšku 130cm, na druhém místě se umístila Tereza Neubergová s Erickem, reprezentující Stáj Droužkovice, dvojice přeskočila výšku 125 cm a na místě třetím se umístila Markéta Kramarská s klisnou Kira z nedalekých Nezabylic. Jsme rádi, že celý den se opět nesl v přátelském duchu a nezbývá nám, než se těšit na příští 9. ročník (za chvíli budou kulatiny :-))

Obrovské díky patří hlavně pořadatelům této akce, že je neopouští chuť a odhodlání se do toho pustit zas a znovu :-) Další velké díky patří sponzorům, bez kterých by to bylo o kus těžší, pomocníkům, bez kterých bychom se nalítali a samozřejmě závodníkům a divákům, bez kterých by to nešlo vůbec :-) Tak prostě Díky všem! Těšíme se na příští rok! Nashledanou :-)

Fotografie naleznete ZDE:

http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Hobby_2016/

http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/nastenka/



Závody 2015


Rok se s rokem sešel a my jsme se opět všichni sešli na přátelském utkání v Droužkovicích. Letos se nám podařilo uspořádat již 7. ročník tohoto Sportovního dne s koňmi. Od brzkých ranních hodin už svítilo sluníčko a rtuť teploměru šplhala radostně vzhůru :-) V 11 hodin byl 7. ročník zahájen westernovými disciplínami, poté nám Denisa Čížkovská z JS Březno předvedla drezurní úlohu se svým valachem a šlo se na záludné překážky v jízdě zručnosti :-) Den pokračoval skokovými soutěžemi a zakončen byl skokem mohutnosti. Vítězem nejnáročnější disciplíny se stala Denisa Čížkovská a valch Graf, dvojice překonala výšku 140 cm. Doufáme, že v příštím roce se opět sejdeme a užijeme si příjemný den :-)

Děkujeme všem sponzorům, pomocníkům, divákům, závodníkům, fotografům a pořadatelům za to, že stále můžeme toto přátelské utkání uspořádat. Příští rok nashledanou :-)

Fotky naleznete ZDE:
http://kimi-wera.rajce.idnes.cz/29.8._Hobby_Drouzk ovice_-_1._cast_fotek/

http://weryvankova.rajce.idnes.cz/hobiky_2015


Závody 2014


Zdá se to být neuvěřitelné, ale letos jsme se sešli již po 6té na sportovním přátelském utkání v Droužkovicích. Přišel poslední prázdninový den 30.srpen a jak lépe se rozloučit s prázdninami, než u nás v Droužkovicích :-) My domácí jsme se sešli na závodišti již před sedmou hodinou a šlo se na konečné přípravy :-) Celý týden jsme se hrozili deštivého počasí, ale bylo nám poštěstěno a od brzkých hodin nás hřálo sluníčko o sto šest. Již tradičně byl den zahájen v 11 hodin jízdou zručnosti, kde přibylo pár nových záludných disciplín, které ovšem většina koní prošla jako "profíci". Pivo teklo proudem a klobásky se pekly jako většina jezdců postižených trémou :-) Krásný, vydařený a slunečný den byl zakončen skokem mohutnosti, ve kterém zvítězila již 21 letá kobylka ze stáje Nezabylice holek Kramarských - překonala výšku 145cm a tím si zasloužila hlavní cenu, kterou byla masáž pro koně v hodnotě 1000Kč, Prý jsme Black Lady viděli na závodišti naposledy, tak přejeme ještě spoustu elánu :-)
Opět nesmíme zapomenout na poděkování všem sponzorům, pomocníkům, závodníkům, fotografům, pořadatelům a vůbec všem za to, že s námi drží za jeden provaz a podporují byť jen každoroční účastí Náš SPRTOVNÍ DEN S KOŇMI! Děkujeme a těšíme se příští rok nashledanou :-)

Fotky naleznete ZDE:
http://llenysekk.rajce.idnes.cz/hobby_zavody_2014_ Drouzkovice/

http://weryvankova.rajce.idnes.cz/hobiky_2014


Závody 2013


Přišel konec letních prázdnin, a my jsme se k přivítání nového školního roku opět sešli v sobotu 14.9. na již tradičních hobby závodech v Droužkovicích. Věřte nebo ne, ale letos jsme pořádali již 5. ročník tohoto přátelského utkání a dovolíme si tvrdit, že letos se nám to opravdu vydařilo. Nejenže počasí nám vyšlo opravdu na jedničku, ale všichni co přidali ruku k dílu, co se týče organizace, manuální pomoci, či technických věcí...Prostě vše proběhlo tak, jak jsme si představovali. Když jsme vzpomínali na 1. ročník, měli jsme upřímné úsměvy na tvářích :-) Ale od něčeho se začít musí, že? ;-) Závody se po prezentaci zahájili v 11h. jízdou zručnosti, ve které byl zatím rekordní počet závodníků :-) poté se pokračovalo slalomem, barely, parkurovými soutěžemi a jako poslední proběhl skok mohutnosti, ve kterém zvítězil pan Růžička a Legolas z Bečova u Mostu - dvojice překonala výšku 135cm. Všem děkujeme za pochvaly a neobejde se to bez díku všem, co se podíleli na uspořádání 5. ročníku. Hlavně tedy majitelům a zároveň pořadatelům této krásné akce, kterými jsou - Eva Nývltová a Zdeněk Národa. A snad jen Příští rok nashledanou :-)

Další obrovský dík patří fotografům, jejichž fotografie naleznete na níže uvedených odkazech:

Dominika Kylíšková:
http://nessie1.rajce.idnes.cz/14.9.2013_Hobby_zavo dy_v_Drouzkovicich/

Lenka Předotová:
http://llenysekk.rajce.idnes.cz/Hobby_zavody_2013_ Drouzkovice

Zuzana Erretová:
http://sweety11.rajce.idnes.cz/V.rocnik_Drouzkovic vkych_hobby_zavodu-pouze_jizda_zrucnosti/

Jaroslav Noska:
http://jardanoska.rajce.idnes.cz/Sportovni_den_s_k onmi_v_Drouzkovicich/

Zuzana Kubáčová:
http://zuzanak.zonerama.com/Album/157571



Závody 2012


Rok se s rokem sešel a nám bylo ctí Vás všechny pohostit a přivítat 1. 9. 2012, na již IV. ročníku našich Droužkovických hobby závodů všeho druhu :-). Jako již tradičně se závody zahájily v 11 hodin jízdou zručnosti. Oproti minulým ročníkům jsme si dovolili disciplíny trochu proházet :-). Po jízdě zručnosti následoval parkur do 60 cm, slalom, parkur 80 cm, barely, parkury 110 cm, soutěž pro děti a krásné zakončení v podobě skoku mohutnosti, ve kterém zvítězila Markéta Kramarská s 19 letou klisnou Black Lady – dvojice překonala výšku 140 cm.
Stejně jako v loňském ročníku dostaly možnost zasoutěžit si i děti z publika, jelikož počet dětí byl omezen, o poníky se strhl neúprosný souboj :-)
Tímto bychom chtěli poděkovat všem sponzorům, pomocníkům, fotografům, divákům, závodníkům i pořadatelům :-). A budeme se těšit na shledanou při pátém ročníku droužkovických hobby závodů 2013!

Výsledkové listiny ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Vysledkove_l istiny_Hobby_1.9._2012/


Fotografie na níže uvedených odkazech:
http://kattysek77.rajce.idnes.cz/1.9.2012_-_IV._Ho bby_zavody_Drouzkovice/#

http://jardanoska.rajce.idnes.cz/Hobby_zavody-_Dro uzkovice_1.9/



Závody 2011


Již po třetí jsme se sešli v Droužkovicích, na Hobby závodech všeho druhu :-). Letošní ročník byl velmi vydařený, dokonce i počasí se po loňské zkušenosti polepšilo. Nad hlavou nám svítilo sluníčko a teploměr ukazoval 22°C, co víc si přát. V 11h se závody zahájily jízdou zručnosti, poté následoval slalom, barell racing a nakonec parkurové soutěže tří obtížností. Mezi soutěžemi jsme mohli shlédnout krásné drezurní vystoupení “Carmen“ v podání Denisy Roušarové (JS Březno). V Droužkovicích se letos sešlo na 20 koní a jezdců, dokonce i některé děti z publika si zatoužily zasoutěžit, což jim bylo samozřejmě umožněno. Pro všechny zúčastněné čekala malá pozornost. Díky všem sponzorům bylo pro závodníky připraveno mnoho a mnoho věcných cen, za které by se nemuseli stydět ani pořadatelé oficiálních závodů. Finální tečkou dne byla soutěž zvaná skok mohutnosti, ve které zvítězila Jana Nováková na koni Darja 4 (stáj Nechranice), dvojice překonala výšku skoku 160cm. Chtěli bychom poděkovat všem sponzorům (i těm nejmenším), všem pomocníkům, divákům, fotografům, závodníkům, koním a hlavně pořadatelům Evě Nývltové a Zdeňkovi Národovi, za uspořádání takovéto akce, která se každým rokem jen zlepšuje :-)
Doufám, že příští rok se sejdeme minimálně ve stejném počtu, tedy, příští rok NASHLEDANOU!


Fotografie od různých fotografů naleznete ZDE:

http://nessie1.rajce.idnes.cz/17.9.2011_III._Drouz kovicke_Hobby_zavody_vystoupeni_friske_klisny_a_De nisy_Rousarove_Carmen/

http://sweety11.rajce.idnes.cz

http://kattysek77.rajce.idnes.cz/17.9.2011_-_Hobby _zavody_Drouzkovice


Závody 2010


V II. ročníku Droužkovických hobby závodů jste se mohli těšit na několik jezdeckých disciplín a to zejména na: barell racing, slalom, jízdu zručnosti, parkur do 60 cm, parkur do 90 cm a skok mohutnosti. Na závodišti panovala dobrá nálada i přes nepřízeň počasí, sešel se i hojný počet závodníků a samozřejmě nechyběla ani reprezentace místní stáje. Velký dík patří všem sponzorům naší akce, dále pořadatelům Evě Nývltové a Zdeňkovi Národovi, pomocníkům v občerstvení a všem co si s akcí dali jakoukoliv práci. Ještě jednou všem moc děkujeme!

FOTOGRAFIE naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/HOBBY_2010/


Závody 2009

V Sobotu 26.9. 2009 pořádala Stáj Droužkovice 1. ročník hobby závodů. Soutěžilo se ve dvou stupních obtížnosti a to: st. A-60 cm, st. B-40 cm. Celkem se sešlo 8 jezdců a koní z okolních stájí. Umístění domácích bylo překvapivé v obtížnosti "B" zvítězila Verunka s Rejem a v obtížnosti "A" se Evička s Bájí umístily na krásném stříbrném místě. Po závodech se diváci a jezdci přesunuli ke stájím a pokračovalo se v občerstvování nenasytných žaludků :-) a rozebírání podrobností z uplynulého závodu. Na vítěze obou kategorií čekaly krásné věcné ceny, a pro neumístěné pozornost pro koníky a účastnický list. Všem zúčastněným bychom chtěli poděkovat, nesmíme zapomenout na organizátora : Zdendu (Evičky) a Vrchního kuchaře: Zdendu (Verunky). A teď už snad jen podotknout : SNAD PŘÍŠTÍ ROK :-) Budeme se těšit


FOTOGRAFIE naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/zavody_26.9. 2009/

II. série fotografií ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Zavody_26.9. _II._cast/

Není vložena žádná fotografie.

návštěvníků stránky
celkem247 061
tento týden473
dnes89