Svet-Stranek.cz
Stáj Droužkovice o.s.

FOTOGALERIE:Jezdec bez koně je jen člověkem, ale kůň bez jezdce je stále koněm.....

FOTOGALERIE

Všechny fotografie jsou k dispozici ve stájovém albu

http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/

Fotografové

Dominika Kylíšková z Droužkovic, její fotky najdete na
http://nessie1.rajce.idnes.cz/

dále u nás fotografuje Zuzka Erretová
http://sweety11.rajce.idnes.cz/

a občas k nám zabloudí Káťa Urbánková
http://kattysek77.rajce.idnes.cz/


*Svatováclavská jízda 3.10.2020


3.10. 2020 jsme se rozloučili s jezdeckou sezónou po svém, a to opět naší "svatováclavskou jízdou" na trase nas čekalo několik přírodních překážek, záludných podchodů a nakonec naše halali, které určilo vítěze jízdy. Počasí nám přálo, dobrou náladu jsme si vezli s sebou a po vyjížďce jsme si užili posezení v přátelském kruhu. Vítězkou svatováclavské jízdy se stala Kačka Národova se svým parťákem Jack Blackem 👏👏🏆

Fotogalerie zde:
https://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/2.Svatovacl avska.../

*Svatováclavská vyjížďka 28.9.2019


Protože Hubertovu jízdu dělá každý, my jsme se letos rozhodli být za "rebely" a uspořádat si vlastní jízdu, a protože v září je ještě relativně teplo, datum padl právě na 28. Září, den na který připadá sv. Václav, proto právě jízda Svatováclavská. Protože to byl 1. Ročník, vlastně taková zkouška, zda zaujme 😊 oslovili jsme do party holky s koňmi z Nezabylic a naši pozvánku směle přijaly. V 11h jsme se sešli na hřišti právě v Nezabylicich a Svatováclavská jízda mohla být započata. Již zmiňované jízdy se zúčastnilo 10 koní ze stáji Droužkovice a Nezabylice. Po nástupu, předání kokard a následného přípitku jsme se vydali na rozlehlé polnosti, louky a lesy blízkého okolí. Na trase nás čekalo několik přírodních překážek a hlavně dobrá nálada. Když jsme absolvovali celou trasu, která měla 20 km zakončili jsme jízdu na naší jízdárně, kde jsme určili vítěze. Na každé překážce byla zavěšená role papíru, jedná z dvojic musela najit roli s obrázkem koně, tento vítězný papír našla Romča Kramarská z Nezabylic a stala se tak vítězkou naší Svatováclavské jízdy. Později následovalo posezení s grilováním a... Pak už to znáte 😊 doufám že se sejdeme i příští rok a z této jízdy uděláme opět tradici 😊

https://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/1._Svatovac lavska_j…/


*Pony derby JKP Zoopark Choutov


16.6. 2018 byla v nedalekém lesoparku plánovaná akce pro pony do 140 cm, a protože to máme tzv. za humny, vydali jsme se opět reprezentovat naši stáj v plném počtu. Vendulka s Růženkou si zajely soutěže s vodičem(zručnost + křížky do 30cm) a Kačka se Štěpánkou soutěže bez vodiče (zručnost, parkury 30 + 50cm). Parkurovou soutěž do 50 cm, obě holky zajely čistě a plynule, tak jsme jeli domů s pocitem dobře odvedené práce. Všechny děti si odvezly upomínkové kokardy a dárkové balíčky, spokojenost sálala z jejich očí :-) a tak zase příště "na viděnou" :-)

Fotografie ZDE:
https://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Pony_derby_ zoopark_…/


*Kostýmové (ne)skákání v Třebívlicích


Letošní sezonu jsme se opět rozhodli zahájit v nedalekých Třebívlicích, letos v hojném počtu :-) Ráno jsme naložili poníky a jelo se. Soutěžní den byl zahájen křížkovým parkurem s vodičem ve kterém naši stáj reprezentovala Růženka Národová s Kelly Blacky a Vendulka Šulcová s Tinkou, další v soutěži bez vodiče se zůčastnila Štěpánka Šucová s Tinkou. V této soutěži Štěpánka vybojovala 3. místo a ještě mašli za nejhezčí masku v soutěži. Další na seznamu byl parkur 60cm, ve které bojovaly Štěpánka a Kačka Národová s Chicem, Štěpánka soutěž absolvovala bez chyby a Kačka bohužel nedokončila z důvodů neposlušnosti. Jako poslední jsme se zúčastnili soutěže ve zručnosti, opět s vodičem a bez vodiče. Do soutěže s vodičem se přihlásila i doprovodná kamarádka Adélka Kufová a už vezla domů mašli s pohárkem – vybojovala 3.místo. 2. místo v této soutěži vybojovala Vendulka s Tinkou a další zúčstněnou byla Růženka s Kelly Blacky. Soutěž bez vodiče absolvovaly Kačka se Štěpánkou a obě byly „na bedně“ Kačka vybojovala 3. místo a Štěpánka 2. místo. A aby toho nebylo málo, Kačka si domů vezla ještě mašli za nejhezčí masku v soutěži z jízdy zručnosti. Odvezli jsme si opět nové zkušenosti, radosti i slzičky, ale vždycky a pořád máme co zlepšovat a tak se těšíme na další závody :-)
Velké díky patří celému našemu týmu a v neposlední řadě vodičům koní v soutěžích s vodičem, protože se dost naběhali :-))

Růženka Národová + Kelly Blacky – bez umístění (s vodičem)
Vendulka Šulcová + Tinka – 2.m křžky, 3.m zručnost (s vodičem)
Adélka Kufová + Tinka – 3.m zručnost (s vodičem)
Kačka Národová + Chico – 60cm parkur (nedokončeno) 3.m zručnost, nejhezčí maska
Štěpánka Šulcová + Tinka – 3.m křížky, 6.m 60cm parkur, 2.m zručnost, nejhezčí maska

Fotografie ZDE:
https://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Trebivlice_ 5_2018/

*Hubertova jízda JK PZOO 4.11. 2017

V letošním roce jsme se rozloučili s jezdeckou sezonou v nedalekém lesoparku, kde místní jezdecký klub každoročně pořádá tradiční "Hon na lišku" Počasí slibovali slunečné, ale mlha a "vlezlo" nás doprovázelo celý den... hold "typickej podzim" :-) I přes nepřízeň počasí se do Chomutova přijelo rozloučit přes 60 jezdeckých dvojic. My jsme si jízdu užili v klidnějším duchu, na velký okru se vydaly Evča s Boltem, Verča s Arnikou a Kačka s Erickem. Ve skanzenu ve stejnou dobu probíhal pony Hubert, ve kterém zápasily Kačka s Chickem a Štěpánka s Tinkou. Večer u soudu si to holky pěkně "vyžraly" a dále se pokračovalo ve volné zábavě :-)

fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Hubertova_ji zda_JK_PZOO_2017/#



*Sranda závody Třebívlice 16.9. 2017

Tam, kde jsme letošní hobby sezonu zahájili, jsme se ji rozhodli i zakončit :-) Tedy v sobotu 16.9. 2017 jsme opět naložili poníky a vyrazili do nedalekých Třebívlic na Ranč pod Skálou Třebívlice, z.s.. Počasí se nebálo poukázat na blížící se podzim, ale my jsme se nenechali odradit a vydali se vstříc dalšímu dobrodružství a zkušenostem. Opět nás potěšila rodinná atmosféra pořádaných závodů a i přes nepřízeň počasí to byl pěkně strávený den. Holky reprezentovaly stáj v miniparkuru a v jízdě zručnosti, jízda zručnosti byla obohacena o tzv. "šahač", který naši poníci zvlávli na jedničku :-) Jsem pyšná, že obě holky si z každých závodů přivezly nejednu mašli a pohárek (I když někdy se to neobešlo bez stresu, mých nervů na pochodu a slziček :-) ale přece NEVYMĚKNEM!! :-)) Teď už se můžeme těšit na Hubertovu jízdu a příští sezónu. Ať Vám koně JDOU! :-)


Kačka Národová + Chico
Miniparkur - 1. místo
jízda zručnosti - 2. místo


Štěpánka Šulcová + Tinka
Miniparkur - 4. místo
jízda zručnosti - 5. místo

Fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Hobby_Trebiv lice_ZAR…/

*Pony hry ve skanzenu JK PZOO


v neděli 3.9. jsme se vydali opět reprezentovat stáj Droužkovice do nedalekého zooparku v Chomutově, kde místní jezdecký klub uspořádal pony hry pro děti. Závody se konaly opět ve skanzenu "Staré vsi". Prostředí skanzenu je prostě krásné a koňským akcím dodává to pravé kouzlo :-) Počasí přálo, poníci poslouchali a naši reprezentanti to skvěle zvládli. Protože akce byla uspořádána opravdu jen pro děti, nebylo vítězů ani poražených. Všichni účastníci obdrželi dárkovou tašku a kokardu na památku. Děkujeme za pozvání JK PZOO a za krásné odpoledne v skanzenu :-)

Stáj reprezentovali:
Štěpánka Šulcová + Tinka (jízda zručnosti, miniparkur)
Beátka Pěníčková + Kelly Blacky (jízda zručnosti, miniparkur)
Pavlík Veltruský + Kelly Blacky (jízda zručnosti s vodičem)

FOTOGRAFIE ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Hobby_skanze n_3.9.2017/


*Parkurový den JKPZOO


První prázdninový den 1.7. 2017 jsme se vydali stáj reprezentovat do nedalekého zooparku Chomutov na parkurový den ve Skanzenu. Tentokrát jela reprezentovat pouze Káťa Klöpschová s Erickem, a musím uznat, že opět úspěšně. Celková atmosféra celé akce byla velmi příjemná, místo a celé prostředí skanzenu je krásné a pro tuto akci se velmi hodilo. Parkurové skoky byly umístěny na louce kolem skalky a derby se jelo celým areálem včetně okruhu kolem rybníka. Akci jsme si velmi užili a musíme pochválit nápad uspořádat zase něco trochu jiného a v jiném prostředí než na pískových kolbištích. Naše reprezentantka se zúčastnila dvou soutěží a to v parkurové soutěži do 70cm, kde dvojice obsadila 5. místo a v sutěži derby, kde se jelo ve dvoučlenných družstvech, takže naší parťačkou se stala Petra Živná z JKPZOO a holky byly "na bedně", obsadily krásné 3. místo. Budeme se těšit na další akce.


Fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Parkurovy_de n_JKPZOO_1.7._2017/


*Seminář PNH s Emilem Šiškou


Protože se ve stáji nechceme nudit a jsme rádi, když se pořád něco děje, opět jsme si pozvali "horsemana" na práci s našimi koňmi. Tentokrát jsme zvolili Emila Šišku, který nám ukázal veškerou práci s koňmi ze země i ze sedla. Akce trvala téměř celý den, tak byl čas i na povídání, grilování apod. :-) Hlavní téma tohoto kurzu bylo věčné "TABU" nastupování do přepravního vozíku :-) Všichni koně po chvíli nastoupili v podstatě sami a to nás přesvědčuje, že tato práce s koněm smysl opravdu má.

Fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Emil_Siska_1 8.6.2017/



*Jezdecké hry Most 2017


Píše se ráno 10.června 2017 a my opět nakládáme poníky, abychom vyrazili nasbírat nové zkušenosti pro naše nejmladší jezdkyně. v 10 hodin jsme dorazili na Hipodrom a holky si šly chystat své poníky. Počasí se v tento den opravdu vydařilo, tak jsme se snažili chytat i bronz :-) Obě holky jsme tentokrát přihlásili do soutěží bez vodiče a obě disciplíny (jízda zručnosti, křížkový parkur) zvládly na jedničku. Protože Hipodrom pořádá tuto akci vyloženě pro děti, nebylo vyhlášeno umístění a všechny dětičky se umístily na krásném prvním místě. Nám to pro nasbírání dalších zkušeností stačilo, holky si zkusily na co mají odvahu a z čeho naopak strach, ale nakonec vše zvládly a jeli jsme domů opět s dobrým pocitem.
Závodů se zúčastnily:

Kateřina Národová a Chico
Štěpánka Šulcová a Tinka

Fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Jezdecke_hry _Most_10.6._2017/

*Hobby závody Třebívlice 2017


Nastal den "D" 20.5. 2017 a my jsme letos poprvé vyrazili reprezentovat Stáj Droužkovice do nedalekých Třebívlic.(Přesto, že tato stáj pořádala teprve 1. ročních závodů pro děti, tak si zaslouží pochvalu a poděkování) V letošním roce závodní sezónu zahájily Kačenka a Štepánka se svými koňskými parťáky. Meteorologové stále strašili, že bude pršet, ale my jsme se nenechali odradit a věřili jsme, že počasí vyjde. Stalo se tak! Ráno v pul 9 jsme naložili poníky a hurá, jelo se. Dětské závody byly zahájeny dětským miniparkurem, následovala jízda zručnosti, vědomostní test a židličková, všechny soutěže byly rozdělený na "s vodičem" a "bez vodiče". Holky se zúčastnily prvních tří soutěží, Kačenka absolvovala obě jezdecké soutěže sama a Štěpánka s vodičem. Následoval vědomostní test, ve kterém zvítězila kačenka.(Asi proto, že musela ještě večer povinně studovat :)) Protože to byla vlastně premiéra, jak pro holky, tak pro poníky, byli jsme nadmíru spokojení, přivezli jsme mašle, poháry a hlavně dobrý pocit z dobře odvedené práce!

Kačenka Národová a CHICO
Miniparkur - 4. místo
Jízda zručnosti - 3. místo

Štěpánka Šulcová a TÝNA
Miniparkur (s vodičem) - 5. místo
Jízda zručnosti (s vod.) - 1. místo

Fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Hobby_Trebiv lice_20.5.2017/


*Hubertova jízda JKP ZOO 5.11.2016


Protože letos se konala v blízkém okolí pouze Hubertovka JKP ZOO, vydali jsme se téměř v plném obsazení právě sem. Letošní ročník byl opravdu pěkně zorganizovaný a tak jsme si jízdu užili jak se patří. Ocas jsme sice neukořistili, ale pokud bude vše jak má být, rádi se o to pokusíme i příští rok :-)

Fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Hubert_lesop ark_2016/



*Skoky ve volnosti 2016


V letošním roce jsme se opět dokopali vytáhnout naše čtyřnohé parťáky do sportovní soboty :-) V sobotu 9.4. 2016 jsme se vydali na jízdárnu a postavili tak, letos poprvé, skoky ve volnosti. Velkým překvapením byl pony valášek Chico, který se předvedl úžasným stylem skoku :-) Akce neminula ani malou poničku blešku a oslíka Tatranku, ovšem těmto dámám byla postavena pouze symbolická křížková řada :-) Vítězkou se stala - jak jinak - Profík 16ti letá kobylka Chantal Káji Moulisové, která překonala výšku 150 cm - Výš jsme nemohli, nestačil nám stojan :-) Všichni koníci se ale snažili a určitě nám neudělali ostudu.

Chantal - 150 cm
Erick - 130 cm
Arnika - 125 cm
Bolt - 120 cm
Clary - 115 cm
Perla - 110 cm
Chico - 100 cm

Fotografie našich skokanů můžete shlédnout ZDE:

http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/2016_Prvni_s koky_-_Volnost/

http://charles-aka-tremor.rajce.idnes.cz/Drouzkovi ce_Skoky_ve_volnosti_9.4.2016/

*Hubertova jízda Nezabylice 2015


Sobota 9:00 a my nastoupené ve stáji vstříc vyrazit na první Hubertovku v Nezabylicích :-) Jelikož je tato vesnice téměř přes silnici, nic nám nebránilo se dopravit "po kopytě" v (skoro) plném počtu :-) Zahájení této Hubertovské vyjížďky bylo v 11 hod. a proběhlo celkem hladce :-) Poté jsme se vydali do okolních luk a polí užít si krásného počasí v sedlech svých čtyřnohých parťáků. Trošku jsme si prosadili rychlejší tempo vyjížďky, než bylo v plánu, ale určitě se na nás nikdo nezlobil :-) Závěrečné halali proběhlo kolem 13 hod. Ocas zavěšený nad skokem utrhla Terka s Erickem a tak se do stáje vracela další liška :-) Moc děkujeme Stáji Ahorn za pozvání, doufáme, že nadšení vydrží a v příštím roce se sejdeme opět na pěkné Hubertově jízdě v Nezbylicích! :-) LOVU ZDAR!

*Hubertova jízda Březno 2015

V Sobotu 17.10.2015 se zástupci naší stáje vyjeli rozloučit s jezdeckou sezonou do nedalekého Března. V letošním roce si vyjeli užít Hubertovku Evča s Boltem, Kačka s Blechou a Gabča s Clerym. Již od ranních hodin bylo poznat, že podzim ohlašuje svůj příchod, stromy hrály všemi barvami, mlha zalila okolí do podzimního oparu a sychravé počasí nás doprovázelo celým dnem. V 11 hodin se všichni jezdci sešli na pískové jízdárně, aby den mohl být zahájen slavnostním nástupem. pořadatelka, Denisa Čížkovská na vše dohlížela se svou frískou klisnou Djurou a vše probíhalo podle plánu :-) Paní místostrostka společne s čestným hostem Jakubem Kohákem dekorovali jednotlivé jezdce upomínkovou kokardou 5. ročníku Hubertovy jízdy ve Březně. Jak již bylo zmíněno, tak patronem letošní Hubertovy jízdy byl komik, herec a režisér Jakub Kohák - komik s velkým K, myslím, že letošní ročník se všichni účastníci od srdce zasmáli vtipným připomínkám letošního patrona :-) V závěru den liščí ocas ukořistila Evča s Boltem, patří jim veliká gratulace :-) Jako každý rok byl též zvolen "sympaťák" Hubertovky, kterého vybrali diváci, stala se jím naš malá Kačka s černou Blechou a tak domů putovala další cena :-). Tímto potvrzujeme, že Droužkovičtí koně nemají konkurenci a těšíme se na příští ročník, ve kterém bude červené sako slušet opět naší stáji a to konkrétně Evče s Boltíkem.

Více fotografií naleznete ZDE:
https://www.facebook.com/speedzone22/media_set?set =a.10205191185241140&type=3&pnref=story

Videoreportáž ZDE:
http://play.iprima.cz/top-star/top-star-jakub-koha k-hubertova-jizda

*Seminář PNH s Josefem Jaromišem


Abychom se vzdělávali také v jiném odvětví, než je pouhé jezdectví, pozvali jsme si na horkou sobotu 4.7. 2015 Horsemana Josefa Jaromiše, se kterým má již osobní zkušenosti Helča z naší stáje. Začátek kurzu byl naplánován na 10h. ranní a to už rtuť teploměru ukazovala 30°C - již jsme tušili, že to bude náročný den :-) Každý koník byl seznámem s druhem této práce v kruhovce.. Bylo až překvapivé, jak tato metoda, aplikovaná na různé koně funguje. Někteří pochopili hned, někteří až za pár minut, ale výsledek byl vždy stejný a to více než dobrý :-) Po seznámení s prací v kruhové ohradě přišlo na řadu řešení koňského TABU a to nástup do přepravníku. Kobylka Arnika, která s tím měla menší problém po 5ti minutách nastupovala v podstetě sama - byli jsme doslova PAF :-) Jako další si to vyzkoušel valach Clery se stejným výsledkem :-)
V odpoledních hodinách následoval oběd, osvežení, odpočinek a stín :-) Po občerstvení a odpočinku holky naskákaly do rajtek a šlo se do sedel.. Pepča ukázal pár tipů, jak s konmi pracovat ze sedla, aby vše působilo přirozeně a nenásilne. Byl to příjemně strávený den, při kterém jsme se naučili spoustu nových věcí a plánujeme další pozvání pana Jaromiše :-)

fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Seminar_s_Jo sefem_Jaromisem_DoTh.%2C_Staj_Drouzkovice_4.7.2015 /


*Vytrvalostní závod Hoštka 2015


V Sobotu 28.3.2015 v 5:10 zazvonil budík a už jsme se hrabali z postelí :-) Čekaly nás letošní první závody. V 6 hodin jsme se sešli ve stáji, obstarali zvířectvo a mohlo se nakládat :-) před 9 hodinou jsme dojeli na místo určení - a to do severočeské Hoštky. Letos se poprvé zúčastnila i Kačka, která jezdí na Erickovi a druhou závodnicí byla Verča s Arnikou. Holky jely soutěž st. ZM na 20km. Padlo 11:30 a holky odstartovaly na trať krásné přírody Litoměřicka, po 13 hodině jsme je vítali všichni v cíli a šlo se měřit tepy. Vše bylo v pořádku, tak nám nic nebránilo jít do vet. kontroly za 3,5 minuty. Erick 48 tepů, Arnika 60 tepů - OK :-)

Výsledky:
Verča s Arnikou 4. místo
Káťa s Erickem 5. místo

Opět patří velký dík celému týmu Stáj Droužkovice :-)

fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Hostka_2015



*Hubertova Jízda Březno 18.10.2014


Jezdecká sezóna pro letošní rok končí a naše stáj se přijela rozloučit do nedalekého Března u Chomutova. Letos Denisa Čížkovská pořádala již IV, ročník a jezdci se sešli opravdu v hojném počtu - neuvěřitelných 38 jezdeckých dvojic. Patronem letošní "Hubertovky" se stal pohádkový princ Mirek Šimůnek, který Huberta absolvoval s jezdci v sedle Bleska zapůjčeného Nechranickou stájí :-)
Za Stáj Droužkovice se zúčastnili: Evča s Boltem, Verča s Arnikou, Terka s Erickem, Jana s Kess, Káťa s Larym a Kačenka s Blekčou. Hubert byl v klidnějším tempu, hlavně z důvodů podmáčeného terénu, ale i přes to jsme si to užili :-)
Terka s Erickem jako neporazitelní lišáci nedali ostatním dvojicím při halali nejmenší šanci a tak se musel liščí ocas dočkat nového majitele netradičním způsobem :-) Master ohon odhodil a kdo nebyl líný seskočit, tak si ocas sebral ze země :-) Nejrychlejší skokanka byla Jana Nováková z jirkovské stáje EL Wanta. Tešíme se tedy na příští lišku :-)

Fotografie naleznete ZDE:
http://kattysek77.rajce.idnes.cz/18.10.2014_-_IV._ Hubertova_jizda_Brezno

Video z TV PRIMA
http://play.iprima.cz/vip-miroslav-simunek-v-sedle

*Vytrvalostní dostih Slavošov


V sobotu 10.5. 2014 jsme se letos podruhé vydali reprezentovat naši Stáj Droužkovice do severočeského Slavošova a to ve složení Terka s Erickem 40km a Verča s Arnikou 25km. I když počasí slibovalo přeháňky, tak se zadařilo a vyšlo téměř na jedničku :-). Budíček zazvonil ve 4:45 a už jsme se chystali do stáje obstarat veškeré zvířectvo, když bylo hotovo, šli jsme naložit naše "sporťáky". V půl sedmé jsme odjížděli vstříc dalšímu dobrodružství této jezdecké disciplíny. Vstupní veterinární kontroly byly v pořádku s tepy Arnika 60 a Erick 40. V 10 hod. se Vydala na krásnou Slavošovskou trať Terka s Erickem a v 11hod. ji následovala Verča s Arnikou. Trať byla dobře značená a tak jsme si mohli užít závod jak se patří :-) Pomocný tým ve složení Evča, Zdenda. Helča, Káťá, Honza a Lukáš fungoval na 200%, opět nutno podotknout, že bez nich by to nešlo :-) Do cíle jsme dorazili v pořádku a do veterin se šlo bez chlazení za pár minut s tím nejlepším hodnocením. Po vyhlášení výsledků jsme naložili koně a HURÁ domů do Droužkovic. Moc děkujeme za skvělou podporu a pomoc všem zúčastněným, už se těšíme na další závody! :-)

Výsledky:
Terka s Erickem 40km - 3. místo (prům rychlost 15,795 km/h)
Verča s Arnikou 25km - 3. místo (vstup do vet. 4,55min)

fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Slavosov_end urance_10.5.2014/

*Vytrvalostní dostih Hoštka


V sobotu 29.3. 2014 jsme poprvé v letošním roce vyrazili na vytrvalostní dostihy a to do severočeské Hoštky. Reprezentovat stáj vyrazila Verča s Arnikou v soutěži na 20km a Terka s Erickem na 40km. Nutno říci, že počasí od rána bylo více než přívětivé a tak si Droužkovický tým udělal o enduranci lepší obrázek, než v loňském propršeném Třebušíně :-) V 9h jsme šli na vstupní veteriny, vše proběhlo v pořádku, ale Arnika se rozhodla, že paničce trochu pomotá nervy :-) Naštěstí vše dopadlo dobře :-) V 11 hodin odstartovala Terka s Erickem do 1. kola a její tým na 1.chladící bod. Vše probíhalo více než dobře a do veteriny se šlo za 5 minut. Mezitím ve 12:30 odstartovaly Verča s Arnikou a tím propadly kouzlu vytrvalostního sportu :-) před 13.h. odstartovala Terka s Erickem do 2. kola, vše probíhalo dle plánu, ale na 5 km se utrhl třmen a protože "vytrvalci" jen tak něco nevzdají, rozhodla se Terka trať dokončit i bez třmenu. DOJELA! Závěrečná veterina proběhla v pořádku - tepy 52, chody A a všechna hodnocení na jedničku :-). Mezitím dojela i Verča s Arnikou a do veteriny holky šly za 4 minuty.
Výsledky:
Verča s Arnikou 14. místo (trať zdolaná za 1h 26min.)
Terka s Erickem 3. místo (průměrná rychlost 19,32km/h, v čase 2h 31min -čistý čas na trase 2h 4min)

Největší poděkování patří pomocnému týmu, bez kterého bychom si ani neškrtli :-) Takže velké veřejné DÍKY Evičce, Zdendovi, Honzíkovi, Marťasovi, Helče a Šárce!!

fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Hostka_29.3. 2014/

*Hubertova jízda Chomutov 26.10. 2013


V letošním roce "Lesoparského huberta" Stáj Droužkovice navštívila v hojném počtu - a to ve složení Nikča a Zlaťák, Janča st. a Kassiopea, Terka s Erickem a malá Kačenka s poničkou Blacky. Počásí vyšlo opravdu na jedničku a tak jsme proklínály ráno, kdy jsme si navlékly teplé a termo svršky :-) Zahájení proběhlo v 11h a Hlavní skupina se odebrala do krásné přírody k horám. Nabuzení koníci cuchali nervy svým majitelům, ale i přesto byl letošní Lesoparský hubert v klidném duchu. Na závěrečném halali jsme se bohužel na první příčku nedostali, ale přece musíme nechat šance i okolním stájím :-)
Neobvyklou skupinou byl také dětský hubert, kde naši stáj reprezentovala malá Kačka. Krásně připravená akce pro naše malé jezdce - Všechny skoky Kačka s Blekčou zvládly na jedničku, ale nezadařilo se bohužel v jízdě zručnosti, ale i tak Kačenka vybojovala na svém 1. hubertu 8. místo z 15 startujících. Gratulujeme :-)

Fotografie ZDE:

http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Hubert_Lesop ark_2013

http://sweety11.rajce.idnes.cz/Hubertova_jizda_Cho mutov-_pouze_nastup_-_2013/

*III. ročník Hubertovy jízdy ve Březně u Chomutova


Dne 19.10. 2013 se naše stáj zúčastnila již III. ročníku Hubertovy jízdy ve Březně u Chomutova. Letos se patronem této "Hubertovky" stal David svoboda - moderní pětibojař a vítěz Olympijských her v Londýně, který celou Hubertovu jízdu absolvoval v sedle zapůjčené kobylky Roši. My jsme si Huberta jeli užít ve složení - Evča a Boltík (loňská vítězná dvojice, tudíž liška) Terka a Erick, Nikča a Zlaťák, Kačka a Monty a Janča ml. s Kassiopeou. Celý Hubert byl veden v klidném duchu a tak jsme si to pěkně užili :-) V závěrečném honu na lišku nedala Terka s Erickem žádnou šanci soupeřům a tak si domů opět odvezla stáj Droužkovice liščí ocas :-)

Fotografie naleznete ZDE:
http://sopkoman.rajce.idnes.cz/Hubertova_jizda_201 3/

http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/hubert_Brezn o_2013

Video naleznete ZDE:
http://www.youtube.com/watch?v=AnL-sG-oCjg


*Vytrvalostní dostih Třebušín 4Okm


Už když jsme ráno otevřeli oči, tak jsme tušili, že počasí nám přát rozhodně nebude...V 7h. jsme naložili Ericka a jelo se směr Třebušín - do 9h. byla vstupní veterinární kontrola, která proběhla v pořádku :-) V 11:30 šla Terka s Erickem netrpělivě na start náročné Třebušínské trati, s podporou svého super týmu ve složení Evča, Zdenda, Honza a Kačka. Na to, že wrangleři absolvovali toto odvětví jezdeckého sportu poprvé, tak to zvládli na jedničku :-) Pršelo, lilo, mžilo, občas průtrž mračen a Závodníci startovali do 1. kola. Terén byl po celotýdenním lijáku náročný, ale i tak se jelo v rychlém tempu.Terka s Erickem projeli cílovou rovinkou na 1. místě a do veteriny šli během 5ti minut, čímž si zařídili start do 2. kola v 1. pořadí. 2. kolo probíhalo obdobně jako 1. déšť, liják, střídavě průtrž mračen :-) I přes nepřízeň počasí se jelo v celkem rychlém tempu i druhé kolo, do cíle dorazila společně s další závodnicí stejné soutěže. V závěrečném dostihu našim závodníkům bohužel uniklo 1. místo o hlavu. Ale i tak jsme jeli domů s dobrým pocitem a s bílou mašlí :-)
Celkový čas 2: 43: 58 s průměrnou rychlostí 14,637Km/h.

fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Endurance_Tr ebusin_1.6._2013_40km


*Hubertova jízda Chomutovského Lesoparku


V sobotu 27.10.2012 nečekaně nasněžilo dobrých 5cm sněhové pokrývky a i přesto do lesoparku na tradiční Hubertovu jízdu dorazilo hodně jezdeckých dvojic. Za naši stáj se do chladného dne vydala pouze statečná Nikča se Zlaťákem. Celá Hubertova jízda byla vedena v klidnějším duchu, než v letech předchozích a tak si dvojice Hubertovku na sněhu užily :-) Závěrečné halali se kvůli nepříznivému počasí uspořádalo v hale, kde jezdci měli za úkol najít liščí ocas pod jedním z umístěných kuželů. A jelikož tento ocas našla právě Nikča, tak se můžeme pyšnit další stájovou liškou :-) Opět GRATULUJEME! :-)

Fotografie ZDE:
http://sweety11.rajce.idnes.cz/27.10._Hubertova_ji zda_Chomutov/


*Hubertova jízda Březno 20.10. 2012*


V sobotu 20.10.2012 jsme se vydali na Hubertovu jízdu do nedalekého Března, kde nás pohostila místní stáj JS Březno. Patronem této akce se stal známý moderátor počasí Michal Jančařík. Předpověď počasí slibovala jasno a 20°C, ale opak byl pravdou. Typické anglické počasí ale k Hubertově jízdě patří, tak jsme se s mlhou a sychravým podzimem smířili a vyrazili si užít Hubertovku. Za naši stáj jsme jeli ve složení - Eva + Bolt, Káťa + Monty, Nikča + Zlaťák a Terka + Erick. Masterem tohoto lotu byla pořadatelka Deniska Čížkovská s Frískou klisnou Djurou a do pozice lišky byla předvolána Terka s torpédem Erickem. Celá jízda byla vedena spíše v klidném a pohodovém duchu. Na závěrečném HALALI po neúprosném boji lapila liščí ocas Eva s Boltem. Gratulujeme!


Reportáž Žatecké televize ZDE:
http://www.televizezatec.cz/index.php?obsah=video_ detail&linkid=128

Fotografie naleznete ZDE:

http://nessie1.rajce.idnes.cz/II._Hubertova_jizda_ Brezno

http://kattysek77.rajce.idnes.cz/20.10.2012_-_II._ -_Hubertova_jizda_Brezno/

*Hobby závody JK Ruda

dne 16.6. 2012 se vydala Nikča se svým "Zlatým" koněm na parkurové Hobby závody do JK Ruda. Dvojice soutěžila ve dvou obtížnostech a to 60 cm a 80 cm. Z obou soutěží přivezli mašličku za krásné 4. místo. Gratulujeme!

Fotografie od Stanislava Pitely ZDE:
http://spkf.rajce.idnes.cz/Parkur_Ruda_16.6.2012/

videa ZDE:
80 cm:
http://www.stream.cz/uservideo/689926-zlatak-80-cm -v-jk-ruda-4-misto
rozeskakování :
http://www.stream.cz/uservideo/689927-zlatak-80-cm -v-jk-ruda-rozeskakovani

60 cm:
http://www.stream.cz/uservideo/689922-zlatak-60-cm -v-jk-ruda
rozeskakování:
http://www.stream.cz/uservideo/689924-zlatak-60-cm -v-jk-ruda-rozeskakovani

*Skoky ve volnosti 29. 4. 2012


V neděli jsme na jízdárně připravili koníkům překvapení  poprvé v letošní sezóně měli možnost zaskákat si v uličce ve volnosti. Koník Boltík nezklamal, „stylař“ z něho nejspíš nikdy nebude. Nevadí, protože jinak je to zlatíčko a ochotný k čemukoli. Velmi jsme byli zvědaví na strakáče Montíka, netušili jsme, jestli má s uličkou nějaké zkušenosti, ale ukázalo se, že ho nic nepřekvapilo a zdolával skoky s přehledem. Kdo nás ovšem mile překvapil, byla naše plňaska Kulíšková (Red El Grey), která bravurně doslova přelétla skoky. Machr zrzoun Zlatík je prostě mazák a s přehledem vede. Elegantně přešel skoky i po zvednutí. Mlaďaska blondýna Kes se jen dívala z dáli a mohla si z leckoho brát příklad.

Fotografie naleznete ZDE:
http://werybada.rajce.idnes.cz/skoky_ve_volnosti_2 9.4.2012/

* Jezdecký Ples severočeské oblasti v Teplicích


V sobotu 25. února 2012 jsme si zopakovali po dvou letech výlet na Jezdecký ples severočeské oblasti pod záštitou ČJF. Ples se konal v Teplicích ve velmi pěkném sále restaurace U Pramene. Celý večer návštěvníky plesu provázela Lenka Vodná (Reportérka Frekvence 1) Večer jsme si užili jak se patří a těšíme se na příští ročník.

Fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Jezdecky_Ple s_Teplice_2012/

*12.3. 2011 Droužkovický MASOPUST


V sobotu 12. 3. 2011 odpoledne se v Droužkovicích tradičně konal masopustní průvod. Tak jako každým rokem byli účastníci řádně oděni v maskách, které se prostřednictvím obce Droužkovice zapůjčily v Teplicích v půjčovně.
Letos poprvé jsme byli účastníky i my … koňáci s našima mazlíkama. Přípravy byly veliké … nejdříve proběhl ukrutný boj o nejatraktivnější masky :-D, který se odehrál u Evči a Zděndy doma a kde jsme se všichni posílili dobrým panáčkem na zahájení akce. Další naše kroky směřovaly do maštale. Potom následovala maximální péče o koníky… čištění, blýskání srsti, mazání kopýtek apod.
Všichni jsme předpokládali, že koníci budou nemale vyvaleni z našich masek, ale notně nás všichni překvapili. Chovali se jako praví mazáci, nevyvedla je z míry ani na dálku vyhrávající muzika z multikáry, která vedla průvod!!! Nevykolejila je ani Lokálka Amálka – mašinka, co vozila děti. Pochodem přes náves nechyběla ochutnávka napečených dobrot od gazdin z chalup, ani vykoledovaného tekutého moku. Samozřejmě se vybíralo „mýtné“ od projíždějících vozidel 
Všichni byli účastí koníků a jezdců v maskách tak nadšeni, že nám obec odpustila dokonce poplatek za půjčovné masek :-D
Ti, co vydrželi až do večera a nepodlehli následkům vlivu požívaného alkoholu ;-O se zúčastnili večerní zábavy s živou hudbou.

Fotogradie neleznete ZDE:
http://www.home-fotoclub.cz/new/index.php?p=139&pa ge=1

*Lyžování aneb skijöring 11.12. 2010


V sobotu 11.12. 2010 jsme se obuli do lyží a do snowboardů a šli jsme vyzkoušet oblíbený skijöring, ani děti se nenudili, jelikož měly skvělé ručně vyrobené sáně :-) zábava nestála, ale všichni jsme promrzli až na kost :-)

Fotografie naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/lyzovani/

*Hobby závody Most 27.8. 2010

V pátek 27.8. 2010 jsme měli zastoupení na parkurových Hobby závodech v Mostě. Počasí nám sice moc nepřálo, ale dvojice se umístili na pěkných místech.

Jana Povondrová - Kleopatra
jízda zručnosti do 12ti let - 6. místo ( 4 tr.b.)

Nikola Mikitinová - Zlaťák
skoky 90 cm - 6. místo (4tr.b.)

Markéta Šindelářová - Sirah
skoky 90 cm - 2. místo
skoky 100 cm - vyloučení za pád

fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Hobby_Most/

*Skoky ve volnosti

Tak aby jsme se nenudili, postavili jsme našim čtyřnohým kamarádům skoky ve volnosti, jak to dopadlo ? Můžete se podívat :-)

fotky naleznete ZDE:
http://kacica001.rajce.idnes.cz/Skoky_ve_volnosti- Drouzkovice/

*Oslava promoce a Grilování 9.7. - 11.7. 2010

na Návštěvu do Droužkovic přijely i bývalé nájemnice naší stáje Verča s Terkou, které v Droužkovicích strávily celý víkend. Oslava promoce proběhla v klidném duchu.. :-) na návštěvu dorazili i další nájemci stáje a přátelé Evči a Zdendy od koníků. Všem děkujeme za účast a doufáme, že se v brzké době opět sejdeme u skleničky vína nebo piva :-)

fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/vikend_9.7._ -_11.7._2010/

*Plavení koní 10.7. 2010

Jelikož v okolí Droužkovic se nachází nejeden skvělý rybník k plavení koní, ani my jsme nikdy neodolali chladné vodě v horkém počasí. Voda byla příjemně osvěžující a koním to taky určitě přišlo 'vhod'. Proto se s Vámi chceme podělit o fotky, které díky Zdendovi máme :-)

fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Plaveni_2010 /

*Koňské Trhy v Polsku

Tak se nam Verča vydala 21.2. do Polska do dalekého Skaryszewu na polské koňské trhy a o svojí dokumentaci se s námi podělila..

fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/konske_trhy/

*20.2. 2010 Jezdecký ples

naše parta se v malém obsazení zúčastnila Jezdeckého plesu severočeské oblasti v Teplicích. K poslechu a tanci hrála tematická kapela Blackhorse, celým večerem nás prováděla Lenka Vodná z Evropy 2 a na všechny čekala bohatá tombola. V programu bylo samozřejmostí předtančení, půlnoční překvapení a šerpování nejlepších jezdců severočeské oblasti všech jezdeckých disciplín. Po půlnoci se vyhlašovaly hlavní výhry tomboly, do kterých patřilo např.: víkendové vlastnictví luxusního vozu Toyota, nebo jeden z krásných víkendových pobytů. My se s Vámi podělíme o některé fotografie z tohoto večera.

fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/ples/

*22.1.2010 Fotky z výběhu, ovšem v zimním období ;-)

Tak Evička nezahálela a vrhla se na fotografování koníků v zasněženém výběhu. O tyto fotografie se s Vámi rádi podělíme.

fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Z_vybehu_v_Z ime/


*09.09.2009 Pozvánka a foto Sranda Matche ;-)


Tímto bysme chtěli pozvat naše známé koňáky z okolí Chomutovska
a zároveň se nám tato možnost "závodů" naskytla i jako rozlučka s nejmilovanější členkou naší bandy a to Verunkou, všechny tréninky vytrvale dokumentujeme fotofrafiemi, o které se s vámi chceme podělit. datum konání bude Sobota 26.9. 2009 Všichni jste srdečně zváni :)

fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Trenovani_na _parkurky/

*05.06. 2009 Vyjížďka a kravinky v kruhovce :)


Aby jsme zase dlouho neotáleli, vzali jsme zase jednou na vyjížďku fotoaparát a podělíme se s Vámi o svoje zážitky :-) Druhý den se nám jezdit nechtělo tak jsme se učili kraviny v kruhovce... No podívejte se samy:

fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/vyjizdka_5.6 .2009_a_kraviny_v_kruhovce/

*Jízdárna je hotová

Tak máme krásnou, novou a prostornou jízdárnu, která se pyšní rozměry 125x55 m. zatím slouží i jako pastva pro koně, aby nám tráva nepřerostla až přes skokové překážky. Z jízdárny máme všichni velkou radost a tímto děkujeme Evče a Zdendovi za jejich snahu udělat, co nám na očích vidí. DĚKUJEME

Fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/fotky_jizdar na/

*Vyjíždka 17.4.2009

Na vyjížďku jsme vyjeli kolem půl páté, čekalo se samosebou na Evču. Verunka si vzala Méďu, aby schodil nějaké to kilo a svého Rejouška půjčila Helče, své manželce, kterou už berem jako člená své party.. je to prostě jedna z NÁS

Fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Neobvykla_vy jizdka./


*Vycházka na ruce

Dne 5.4. 2009 Jsme se v plném obsazení Stáje Droužkovice vydali na procházku...nic zajímavého se sice nedělo, ale i přesto se s Vámi chceme podělit o hezké fotografie.

Fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Prochazka_na _ruce_v_plnem_obsazeni_Helca/

*Nová jízdárna

Dne 4.4. 2009 jsme vybudovali novou, krásnou, naší a hlavně prostornou jízdárnu, která vyhovuje všem členům naší stáje. Děkujeme Zdendovi za krásné překážky se kterými si dal určitě mnoho práce, klaníme se :)

fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Nova_jizdarn a/

*Výlet do Lysé nad Labem 21.3.2009


Na to, že celý týden bylo pochmurné počasí, tak na Sobotu Verunka objednala opravdu sluníčko a bezvětří. Den před jsme si dali do nosu, zahrály poker, kostky a pak se šlo do hajan, aby jsme ráno taky vstali.
Vyrazili jsme později než jsme předpokládali, ale nevadilo nám to.

Fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/Jaro_s_Konmi _2009/#lysa_nad_labem_21.3.2009_001.JPG


*Vyjíždka 3.1. 2009


Vyjížďky jsme se zúčastnili v počtu 4 koně a 3 jezdci, takže dá se říci 7 statečných:o) Vyrazili jsme natěšeni krásnou vyjížďku, slunce nám svítilo na cestu, no dokonalost sama....Až jsme skoro zapomněli, že je leden, při zpáteční cestě nám to příroda dala dostatečně a v plné míře znát...z ničeho nic slunce zapadlo a my mastili domů jak koním nohy stačili.

Fotky naleznete ZDE:
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/vyjizdka_3.1 .2009/#CIMG0292.JPG



*Novoroční vyjížďka

Vyjížďky jsme se zúčastnili v hojném počtu. Sice mrzlo.ale museli jsme ze sebe vypotit ten ethanol :o) Doufejme, že pro nás nebude platit pořekadlo "Jak na Nový rok, tak po celý rok "
Slabší jedinci rozmrzali ještě druhý den :o)

Fotky naleznete ZDE :
http://stajdrouzkovice.rajce.idnes.cz/novorocni_vy jizdka/

-----

Není vložena žádná fotografie.

návštěvníků stránky
celkem246 247
tento týden98
dnes47